Wie ben ik

Mijn naam is Elles 

Yoga, meditatie en “dat er meer is tussen hemel en aarde” en de magie van het leven, heeft mij van jongs af aan geboeid.

Ik ben me gaan verdiepen in yoga en meditatie en leerde om geaard en ontspannen te zijn. Hierdoor kwam mijn leven in verandering en ik ontdekte daarbij dat ik mijn kennis en ervaring wil uitdragen via yoga en trainingen over bewustzijn.

Het is een hele weg voor mij geweest om te komen waar ik nu ben.

Mijn hele leven lang in feite. Altijd ben ik al bezig geweest met spiritualiteit, met mezelf leren kennen. En voor mijn gevoel gaat het leven daarover: jezelf leren kennen.

We zijn allemaal spiritueel, alleen de mate waarin we dat van onszelf kunnen zien, ja die verschilt. En je zelf leren kennen, daar is bij de meesten van ons veel voor nodig. Ook bij mij.

Het zijn hele processen waar ik al door ben gegaan, om te doorzien door alle lagen heen van ego denken, programmeringen, overtuigingen. Met als doel uiteindelijk de ware kern te kunnen gaan waarnemen. De ware kern die het bewustzijn is en waardoor jhet leven wordt gecreeerd.

En als je bewust bent van je ware kern kun je daar ook bewust gebruik van maken. Dat is het mooiste. Het is wel een heel proces om door die sluiers heen te gaan, om bij die zuiverheid, die innerlijke kern te komen van wie je eigenlijk bent. 

En daar ben ik mee bezig. In feite al mijn hele leven. 

Ik wist mijn hele leven eigenlijk al dat er veel meer is, dan wat even zo lijkt of wat mensen je willen doen geloven. Alleen ik wist niet zo goed, hoe ik daar mee om kon gaan of wat ik ermee kon doen., of hoe het precies zat.

Ik las er wel over in boeken over spiritualiteit en voelde wel dat veel ervan waar was, maar ik miste bepaalde kennis en tools om te kunnen gebruiken in het leven. Kennis en tools om echt te ontdekken wie ik ben. En daardoor leefde ik een leven vol met onzekerheden en angsten.

Het gegeven dat ik leefde met programmeringen leerde ik later inzien en te weten hoe je dan vervolgens kunt loslaten en sterker nog, dat je door de programmeringen heen kunt gaan, dat was een hele zoektocht.

Nu ben ik daar gekomen en nu weet ik hoe het in elkaar zit, hoe het werkt.

Ja ik heb bepaalde overtuigingen aangenomen en ben geconditioneerd vanaf mijn geboorte, waardoor ik bepaalde structuren in mijn leven heb opgebouwd. En niet alle conditioneringen die ik mee heb gekregen dienen mij werkelijk. De meeste daarvan dienen mij niet. En ze houden mij weg van mijn ware kern. Ze houden me weg van wie ik in wezen ben. en het is weer een hele weg om daar doorheen te kijken.

Wat is er gebeurt in mijn leven, wat is er mij verteld, wat heb ik aangenomen voor waarheid. Wat klopt er niet? Wat is mijn waarheid?

Het zijn vragen die me bezighouden en waar ik elke dag naar kijk.

En dat betekent naar binnen keren.

Daar bevinden zich de antwoorden.

Mijn opleiding
Ik heb met verschillende vormen van yoga kennis gemaakt, waaronder Kashmiryoga.

Voordat ik hiervoor de opleiding aan de Yoga Academie Nederland (YAN) in Amsterdam, volgde, volgde ik eerst de eenjarige Allround Yogadocentenopleiding in Breda van Astrid van Dam.

Aan de YAN kreeg ik les van Koos Zondervan op de wijze van Kashmiryoga. Tevens volgde ik lessen in deze vorm van yoga bij Wil Moerkerk en Jaques Lewensztain. Alle drie zijn leerlingen van de grondlegger van Kashmiryoga (in het westen), Jean Klein. Daarnaast heb ik bij Yvonne Esser de cursus “Adem en Ontspanning” naar de methode van van Dixhoorn gevolgd.

Zowel oefeningen uit de Kashmiryoga als uit de methode van Van Dixhoorn vormen de basis in mijn yogalessen.

Ik heb meditatielessen gevolgd bij Nico Tydeman, Dirk Polderman en Puntchok Cho Ling.

Bij Senia Melchizedek en Freya Lopes Melchizedek van One Consciousness Academy (voorheen Lotusjoy) volg ik de Mahatma trainingen en teachings.

Ook volg ik de Golden Age Teachings sinds september 2018.

Daarnaast volgde ik de "The path of inner mastery", de paranormale healer training.

Vanaf mei 2017 volgde ik de 3 jarige sjamanistische Pampamesayok- opleiding in de authentieke traditie van de Inca's, die door Don Alejandro wordt gegeven.

             www.mahatmaenyogakracht.nl                                                       locatie trainingen: Delft                                      email: info@mahatmaenyogakracht.nl                                            locatie yoga: Delft en Den Haag   

 

                  KvK nummer 77475984                                                 Btw- identificatienummer NL003196949B60                                                

B

                            

  • blog uit het leven